Adimo comparteix la inquietud de moltes persones i de les seves famílies vers a la sexualitat de les persones amb diversitat funcional, i volem donar el nostre suport participant en l’organització de xerrades informatives i d’orientació en aquest àmbit.

Doble tabú: Sexe i discapacitat

Una diversitat funcional no implica una incompetència sexual o afectiva, però la societat, en general, i a través de les seves creences, estereotips, pors i prejudicis, en molts casos dificulta el desenvolupament afectiu o sexual d’un gran nombre de persones.

Nosaltres volem parlar, formar-nos, conèixer-nos, assessorar-nos sobre l’assistència sexual per a persones amb diversitat funcional, parelles, professionals i famílies i també volem informar i fer difusió, formar i orientar, fer tallers i donar assessorament a tots aquells que estiguin sensibilitzats en la figura dels i de les assistents sexuals.

Països com Alemanya, Suïssa, Holanda, Dinamarca i pròximament França, reconeixen d’una manera legal el servei de l’assistència sexual. En alguns països, l’Estat reconeix l’assistència sexual com un dret de salut i se sufraga amb fons públics.

No es tracta d’un servei imposat o dirigit, és una opció per a aquelles persones que lliurement decideixen acollir-s’hi.

 

L’assistència sexual no és l’única manera que les persones amb diversitat funcional resolguin les seves necessitats sexuals, però sí que és l’única de la qual algunes persones en poden disposar.

 

Us compartim també altres enllaços en els quals podeu tenir més informació al respecte: